Tulip moet Dell voorlopig laten winnen

Tulip trok in een kort geding tegen de Amerikaanse computerproducent Dell aan het kortste eind. Tulip beschuldigde Dell ervan dat deze inbreuk had gepleegd op een aantal van zijn patenten.

Tulip eiste daarom een Europees verkoopverbod voor Dell-computers, die met zijn octrooien zijn gefabriceerd. Volgens de Haagse rechter kon hij Dell geen straf opleggen, vanwege een lopende bodemprocedure bij het Europese Patenten Bureau (EPB). Volgens de rechter bestaat er 'een gerede kans dat het octrooi van Tulip zal worden vernietigd of herroepen'.
Ook in de VS heeft Tulip een procedure tegen Dell lopen. Hier claimt het Nederlandse computerbedrijf 1 tot 5 procent van de 17 miljard omzet die de Amerikaanse pc-fabrikant volgens Tulip met zijn octrooien heeft binnengesleept. Naar verwachting zal deze zaak volgend voorjaar in behandeling komen.
Tulip maakte eind vorige week bekend dat het over het afgelopen half jaar een nettoverlies van 3,9 miljoen euro heeft geleden. Dat is een aanzienlijk beter resultaat dan de 6,6 miljoen euro verlies over dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 7 procent naar 49,6 miljoen euro. Daarbij is de omzet in notebooks en communicatieproducten met meer dan 10 procent toegenomen. Deze producten vertegenwoordigen nu 45 procent van de totale omzet. Over de komende zes maanden denkt Tulip sinds lange tijd weer een positief resultaat te kunnen behalen, onder meer dankzij de ingrijpende reorganisatie die de afgelopen periode is ingezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.