Nieuwe ceo moet KPN weer gezond maken

De nieuwe topman van KPN, Ad Scheepbouwer, moet ervoor zorgen dat het Nederlandse telecomconcern uit het schuldenmoeras komt.

Op dit moment zijn er volgens KPN al met verschillende banken gesprekken gaande over vervangende kredietfaciliteiten. Deze onderhandelingen zouden in een vergevorderd stadium zijn, maar het bedrijf wil nog geen concrete namen geven.
Scheepbouwer, die uiterlijk op 1 januari het roer van de huidige topman Paul Smits overneemt, is geen onbekende binnen KPN. Sinds 1998 is hij al lid van de raad van commissarissen. Als eerste daad heeft Scheepbouwer een kredietfaciliteit van 2,5 miljard euro afgesloten met een consortium van Nederlandse en buitenlandse banken. KPN kan daarvan tot het vierde kwartaal van 2004 gebruik maken. Scheepbouwer is afkomstig van de TNT Post Groep (TPG) waar hij ceo was en goede financiële resultaten bereikte. Hij bouwde daarbij een reputatie op als succesvol kostenbespaarder. Vooral dat laatste kan de schuldenbelaste telco goed van pas komen.
De huidige topman van KPN, Paul Smits, verdwijnt niet uit beeld. Hij wordt verantwoordelijk voor de mobiele communicatie en blijft lid van de raad van bestuur. De voormalig topman van Getronics, Ton Risseeuw, wordt voorzitter van de raad van commissarissen. Dudley Eustace, de voormalige financiële man van Philips, wordt vice-voorzitter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.