Delen netwerk scheelt E-plus half miljard

E-plus, de Duitse mobiele dochter van KPN Telecom, bouwt samen met het Finse Sonera en het Spaanse Telefónica een Umts-netwerk in Duitsland.

Door de samenwerking hoopt E-plus de komende jaren in totaal zo'n 500 miljoen euro te besparen, zegt een woordvoerder. Dat is eenderde van de totale kosten die de aanleg van het netwerk vermoedelijk met zich meebrengt.
Maar de samenwerking levert meer voordelen op, zo stelt Uwe Bergheim, voorzitter van de raad van bestuur van E-plus. Het netwerk zal namelijk groter zijn en eerder klaar dan gedacht. De kosten kunnen nog verder teruglopen als meer partners zich melden voor de aanleg.
KPN heeft een belang van 77,5 procent in E-plus. Vanwege de financiële problemen waarin het Nederlandse telecombedrijf de laatste maanden verkeert, werd door marktanalisten regelmatig gesuggereerd dat de telco haar Duitse dochter beter kon verkopen. De nieuwe KPN-topman Ad Scheepbouwer, die begin vorige week Paul Smits opvolgde, heeft die suggesties echter nadrukkelijk de kop in gedrukt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-17T00:00:00.000Z Jeroen Bezem


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.