Geo-informatievoorziening kost 130 miljoen

Nederland moet van 2003 tot 2006 zo'n 130 miljoen gulden moeten steken in het structureel verbeteren van de geo-informatievoorziening.

Dat staat althans in het plan 'Ruimte voor Geo-informatie' dat door de Wageningse hoogleraar geo-informatiekunde dr. ir. Arnoud Bregt is voorgedragen voor het Ices/KIS-3-investeringsprogramma voor economische structuurversterking. De Ices/KIS-financiering zou zo'n 58,5 miljoen gulden moeten bedragen. Volgens Bregt is de investering echter meer dan de moeite waard, want uit effectberekeningen van het Nederlands Economisch Instituut zou blijken dat op lange termijn de economische baten van het programma meer dan een miljard euro per jaar zijn.
De samenstellers van het programma stellen vast dat de geo-informatie in Nederland over het algemeen onvoldoende is afgestemd op de maatschappelijke eisen van vandaag en morgen en dat ze ook niet is toegerust op nieuwe technologische ontwikkelingen zoals deze door de ict-industrie worden aangeboden. Een verbetering van die situatie geeft volgens de initiatiefnemers een sterke impuls aan een groter gebruik van geo-informatie en schept ruimte voor meer participatie van burgers in de besluitvorming en voor productinnovatie door bedrijven. Het investeringsprogramma moet tot een dergelijke verbetering leiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-18T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.