Philips geeft omzetwaarschuwing af

Philips Semiconductors denkt dat de omzet in het derde kwartaal fors lager zal liggen dan in het tweede kwartaal, nog lager dan eerder werd verwacht.

Tot voor kort ging Philips er van uit dat de omzetdaling ten opzichte van het vorige kwartaal hooguit 9 procent zou bedragen, maar het lijkt erop dat dat twee keer zo veel zal worden. Het bedrijf verwacht nu 17 tot 18 procent minder omzet. De beurs reageerde meteen op de bekendmaking: de koers van het aandeel Philips in Amsterdam daalde met 6,9 procent tot 18,55 euro.
Ondertussen blijft Philips Semiconductors op het gebied van productinnovaties wel aan de weg timmeren. Deze week maakte het bedrijf bekend dat een prototype van een nieuw interactief tv-opzetkastje ter beschikking staat van kabelmaatschappijen. Het is het nieuwste product in Philips' Nexperia-productlijn en het draait op Microsoft-software. De Nexperia DVP stelt gebruikers in staat audio en video van de kabelnetwerken te downloaden en biedt hen hogesnelheid internettoegang.
Philips is nog niet begonnen met de productie van het opzetkastje, maar het zegt daarmee te kunnen starten zodra de orders binnenkomen. De onderneming wil niet zeggen hoe de onderhandelingen daarover met de kabelmaatschappijen verlopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-20T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.