Nederlandse chipmaker haalt 15,4 miljoen op

De Nederlandse chipproducent Threefive Photonics heeft in een eerste financieringsronde 15,4 miljoen gulden opgehaald voor de productie van een nieuwe chip.

Het bedrijf heeft een nieuwe technologie ontwikkeld voor de productie van optische chips. Met die technologie kunnen complete telecommunicatie-netwerksystemen worden gebouwd op één enkele chip. Daarmee is voor telecom- en netwerkbedrijven een flinke kostenbesparing mogelijk. Tegen het einde van het jaar hoopt Threefive een werkend prototype te presenteren van de nieuwe chip die de codenaam Argo draagt.
De Argo, die niet groter is dan één vierkante centimeter, zal op termijn een heel telecommunicatie-netwerksysteem kunnen vervangen. Zo'n systeem heeft nu nog het formaat van een netwerkcomputer. Uiteindelijk zal de optische chip de basis moeten worden van nieuwe netwerkarchitecturen en wordt de aanleg van glasvezelnetwerken voor kleine bedrijven en particulieren een reële optie.
De 15,4 miljoen gulden die de chipmaker bij elkaar heeft gekregen, worden geïnvesteerd door Atlas Venture en Gilde IT Fund. Beide investeringsmaatschappijen steken regelmatig durfkapitaal in startende, veelbelovende ict-bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.