BSA gaat op jacht in Noord-Holland

De Business Software Alliance (BSA) richt in haar jacht op illegale software de komende tijd haar pijlen op Noord-Holland.

Met een speciale bus, de Illegale Software Detectie Unit, gaat de BSA rondrijden op diverse bedrijfsterreinen in de provincie die in de maand september de focus van de campagne vormt.
Volgens BSA-woordvoerster Mirjam van Avezaath heeft de unit een puur informerende functie. "Er wordt door de bestuurders bij MKB-bedrijven informatie achtergelaten voor het management, waarin staat te lezen waarom de BSA campagne voert in de regio. Deze actie is bedoeld om dedecision makers in de organisaties aan het denken te zetten over illegale software in bedrijven en hen de mogelijkheid te bieden contact op te nemen met de BSA om zonodig de licenties op orde te krijgen."
Zoals gebruikelijk richt de softwarepolitie haar pijlen vooral op branches in het midden- en kleinbedrijf. Al jaren bevindt Nederland zich in de Europese top tien als het gaat om illegaal softwaregebruik. In Nederland wordt 40 procent van de zakelijke software illegaal gebruikt, terwijl dit percentage in Duitsland en Groot-Brittannië met 28 en 26 procent beduidend lager ligt.
In juni is de BSA begonnen met haar 'twaalf provinciën, twaalf maanden'-campagne. Volgens Avezaath neemt het aantal meldingen van het gebruik van illegale software per telefoon en via e-mail gestaag toe. Bekende leden van de BSA zijn onder meer Adobe, Apple, IBM, Intel, Intuit, Macromedia, Microsoft, Network Associates, Novell, Sybase, Symantec en UGS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-26T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.