CMG in moeilijkheden door teruglopende vraag

It-dienstverlener CMG ontslaat 470 werknemers als gevolg van teruglopende vraag naar diensten in vooral Engeland en Ierland.

De handelscondities in die landen zijn na de aanslagen van 11 september in Amerika erg verslechterd. De maatregelen gaan zo'n 6,5 miljoen Britse pond kosten, maar moeten daarna een besparing van 20 miljoen pond per jaar opleveren.
 
De situatie in de Benelux is nog niet zo slecht dat werknemers in deze landen voor hun baan moeten vrezen. CMG heeft hier nog steeds te maken met sterke klantenrelaties en een groeiend marktaandeel. Daardoor zijn de maatregelen die hier worden getroffen van een andere aard dan die in Engeland en Ierland. In de Benelux worden de uitgaven naar beneden bijgesteld en worden er minder nieuwe mensen aangenomen.
 
Toch blijft CMG hoopvol over de omzetgroei in de Benelux. Het bedrijf blijft vasthouden aan de eerdere verwachting van10 procent. De operationele marges liggen met 16 tot 18 procent in de buurt van de ondergrens.
 
Duitsland en Frankrijk zijn niet immuun voor de algemene teruggang, maar liggen momenteel nog redelijk in lijn met de eerder uitgesproken verwachtingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-18T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.