Ondersteuning Office 97 voorlopig gratis

Nederlanders hoeven voorlopig niets te betalen voor serviceverzoeken over Office 97. In de Verenigde Staten is ondersteuning sinds vrijdag niet meer gratis.

Hoelang Microsoft Nederland nog gratis ondersteuning blijft geven aan zijn populaire softwareproduct is onbekend. Volgens het bedrijf is het "goed mogelijk" dat er ook hier binnenkort betaald moet worden voor een verzoek of dat de ondersteuning van Office 97 zelfs helemaal verdwijnt.
Amerikanen die nu met een probleem zitten moeten in de buidel tasten. Sinds vrijdag moet men daar 14,95 dollar betalen per serviceverzoek (telefoon en email). De online database met veelgestelde vragen over de software blijft wel gratis.
Op deze manier hoopt het concern computergebruikers te bewegen om over te stappen naar Office XP. "Ze hebben de consument bij de haren", aldus Cibc World Markets analist Melissa Eisenstat tegenover Cnet.
Ook de ondersteuning van Visio 5.0, Frontpage 98 en Outlook 98 is sinds vrijdag niet meer gratis in de VS.
De stappen maken onderdeel uit van een 1 jaar oudepolicy van Microsoft om alleen aan de nieuwste producten en diens voorganger gratis ondersteuning te bieden. Vragen over Office 2000 kosten voorlopig dus niets.
Ongeveer 55 procent van de 120 miljoen mensen die een licentie hebben op de Office-software, maakt gebruik van de 97-versie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-06T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.