Melridge Opleidingen laat Fdtg met rust

Melridge Opleidingen probeert geen werknemers en klanten meer af te snoepen van de First Dutch Training Group.

Dat beloofde topman Harry van Achteren voor de Rotterdamse rechtbank. Fdtg is de doorstart van het onlangs failliet verklaarde it-opleidingsbedrijf Mind IT, dat Van Achteren eind mei overnam.
Alle vier de bedrijven van de Lan Alyst Group die Van Achteren kocht, zijn inmiddels failliet verklaard. Slechts een ervan, het winstgevende opleidingsbedrijf Mind IT, kreeg een doorstart. Bij die doorstart zette curator Udink de topman buitenspel en benoemde hij de oprichters Rob Ruiten en Addie Wormgoor van de Lan Alyst Group tot directeuren. De twee staan overigens wel onder zijn toezicht.
Van Achteren heeft volgens Udink een aantal pogingen gedaan om de doorstart te bemoeilijken. Zijn rechterhand Jurgen Verhoosel benaderde in de weken voor het faillissement werknemers van Mind IT met de vraag om te komen werken bij het nieuwe bedrijf Melridge Opleidingen in de verwachting dat die 'hun' klanten zouden meenemen. Toen Fdtg vorige week een cursus wilde geven in het gebouw van Melrdige in Capelle aan den IJssel, werd de cursusleider de toegang geweigerd en kregen de deelnemers een pamflet met de vraag om opleidingen in het vervolg bij Melridge te volgen.
Fdtg spande direct een kort geding aan. Van Achteren beloofde op de zitting Fdtg verder met rust te laten. Udink neemt met die toezegging genoegen, zo heeft hij inmiddels laten weten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-03T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.