Defensie besteedt deel automatisering uit

Staatssecretaris van Defensie Henk van Hoof heeft deze week in een brief aan de Kamer laten weten dat de Defensie Telematica Organisatie (DTO) wordt uitbesteed.

Doel is de ict-dienstverlening aan defensie sterk te verbeteren. Een verdere professionalisering van DTO (omzet: 550 miljoen gulden, 1800 medewerkers) kan alleen onder de vlag van een strategische ict-partner, constateert Van Hoof.
 
"Er is recent een defensiebreed informatievoorzieningsbeleid opgezet met een nadruk op vernieuwing. Hierbij is ook gekeken wat we met DTO aanmoeten. In het kader van de Defensienota 2000 is elke dienst op doelmatigheid tegen het licht gehouden. Gebleken is dat de ict-doelmatigheid buiten op de markt waarschijnlijk goedkoper is dan binnen het defensiegebouw.
DTO heeft een marktaandeel van 4 procent. Zo'n 98,5 procent van de omzet komt van defensie. Probleem is dat de marktpositie niet kan worden vergroot. DTO mag als overheidsdienst niet de markt op. Bovendien heeft DTO structureel moeite om voldoende gekwalificeerd personeel binnen te halen. Dat betekent te weinig blijvende kennis, veel inhuurkrachten en extra hoge kosten. Ik constateer dat DTO de kwaliteit van de prestaties moeilijk blijvend kan waarborgen. Uitbesteding van de ict-diensten aan een strategische partner is een oplossing", aldus Van Hoof.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 12 oktober 2001.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.