Glasvezelnetwerk Bredband in mottenballen

Het Zweedse Bredbandsbogalet staakt zijn activiteiten in de Benelux.

Dit betekent het eind van een bedrijf dat brood zag in het aansluiten van huishoudens op glasvezel. De ruim tweehonderd woningen die in Amsterdam en Eindhoven konden beschikken over een 10 Mbps verbinding met internet zijn inmiddels afgesloten. Bewoners zijn enorm teleurgesteld, aldus de betrokken woningbouwvereniging.
 
Het besluit om de activiteiten van Bredband Benelux te staken komt op een moment dat het Zweedse moederbedrijf juist ruim bij kas zit. Bij een nieuwe financieringsronde begin september ontving Bredbandsbogalet ruim 24 miljoen euro. Voorwaarde voor de kapitaalinjectie was beperking van de activiteiten tot Zweden, Denemarken en Noorwegen, aldus woordvoerder Gunnar Sjögren. Ook het aandeel in het mobiele telefoniebedrijf Orange, waarmee het concern toegang kreeg tot umts, heeft het van de hand gedaan.
 
Op dit moment heeft Bredbandsbogalet in Zweden vijftigduizend woningen en kantoren aangesloten op zijn glasvezelnetwerk. De pilots in Noorwegen en Denemarken zijn net als die in Nederland kleinschalig: tussen de vijfhonderd en tweeduizend huishoudens zijn in deze landen door Bredband op glasvezel aangesloten. Woningbouwvereniging Het Oosten in Amsterdam had in de wijk Osdorp 260 woningen van glasvezel voorzien. In Eindhoven gaat het om driehonderd aansluitingen in woningen van Woonstichting SWS.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de van 19 oktober 2001.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-17T00:00:00.000Z Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.