Baan ict-medewerkers KLM op de tocht

Bij KLM moeten eind deze maand 150 tijdelijke ict-medewerkers zijn vertrokken.

De vliegtuigmaatschappij moet fors bezuinigen vanwege de malaise in de luchtvaartindustrie, ontstaan na de terreuraanvallen in de Verenigde Staten. Daardoor is er minder ruimte voor vernieuwende ict-projecten. Het besluit is tekenend voor de versnelde neergang van de ict-industrie.
 
KLM stuurde in april 2000 ook al vanwege bezuinigingen een groot aantal inhuurkrachten (350) naar huis. Toen nog werd gezegd dat strategische investeringen niet werden stopgezet. Inmiddels is de nood bij de luchtvaartmaatschappij zo hoog dat het ook door vernieuwende projecten een streep zet. Woordvoerder Hugo Baas kan niet aangeven om wat voor projecten het gaat en welke ict-dienstverleners het meest gedupeerd worden.
 
Na de malaise in de sectoren hardware en software krijgt nu dus ook de ict-dienstverlening rake klappen. Klanten bezuinigen op advisering en implementatiediensten. Grote spelers als Cap Gemini Ernst & Young en Accenture laten sombere geluiden horen. CGE&Y meldde tegenvallende resultaten over het eerste halfjaar van 2001 en waarschuwde bovendien dat de terroristische aanslagen in de VS van 11 september voor een 'significant verlies van omzet en opdrachten' hebben gezorgd. Volgens topman Geoff Unwin blijft het herstel van de groei de komende een of twee kwartalen daardoor zeker uit.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de van 19 oktober 2001.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-17T00:00:00.000Z Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.