IDC: toename it-bestedingen na medio 2002

Marktonderzoeker IDC ervan uit dat de recente aanslagen in de VS het verwachte herstel in it-bestedingen nog eens met een half jaar zullen vertragen.

Oorspronkelijk werd er vanuit gegaan dat de it-indsutrie in het laatste kwartaal van dit jaar op enig herstel mocht rekenen, maar de aanslagen van 11 september hebben wat dat betreft roet in het eten gestrooid. In het nieuwe model zal zich niet eerder dan medio volgend jaar een aantrekkende vraag manifesteren.
 
Ondanks de tegenvallende verwachtingen, gaat het researchbureau ervan uit dat it-gebruikers de komende vijf kwartalen wereldwijd 1,3 triljoen dollar aan it zullen besteden en dat het uitgavenniveau in 2002 100 miljard dollar hoger zal liggen dan in 2001. Tegen het derde kwartaal volgend jaar zal het bestedingsniveau in de VS 4 tot 6 procent hoger liggen en in Europa 6 tot 7 procent. Azië spant volgens IDC de kroon met een groeicijfer van 10 tot 12 procent.
 
Volgens IDC zullen de meeste investeringen plaatsvinden in e-businessprojecten, de integratie van internetsites met zakelijke kernprocessen en mobiele applicaties. Bovendien zal er vanwege de aanslagen meer geld worden uitgegeven aan beveiligingssoftware en -systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.