Accenture hogere plaats door omzetsprong

Consulting-organisatie Accenture is door een omzetsprong opgeklommen naar de vierde plaats op de ranglijst van it-service providers.

De grootste adviesorganisatie ter wereld boekte over het afgelopen jaar een 17 procent hogere omzet naar 11,44 miljard dollar. De nettowinst viel echter met 57 procent terug naar 1,06 miljard dollar vergeleken met het jaar ervoor. Accenture had met name in het laatste kwartaal last van een oplopend verlies naar 369,8 miljoen dollar.
 
Met een jaaromzet van 11,44 miljard dollar is Accenture it-service provider Computer Sciences voorbijgestreefd. Dit serviceconcern haalde het afgelopen jaar een omzet van 10,5 miljard dollar. Accenture groeide met name in Europa, het Midden-Oosten en Afrika met groeicijfers tegen de 20 procent, de VS volgde met 17 procent en Azië met 6 procent.
 
In Nederland heeft Accenture echter inmiddels moeten melden dat het consultants naar huis moet sturen vanwege de snel verslechterende marktsituatie. Er bestaat nog steeds het gerucht dat Accenture Nederland, dat zich steeds meer wil richten op it-activiteiten, het beursgenoteerde it-bedrijf C/Tac Align wil overnemen. Maar dit wil Accenture niet bevestigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.