Weg vrij voor overname KSI door Centric

Multihouse heeft het bod op alle uitstaande aandelen in het kapitaal van KSI gestand gedaan.

Daardoor is de weg vrij voor de officiële afronding van de overname van KSI door Centric, de eigenaar van Multihouse. Op de sluitingsdatum van de aanmeldingstermijn van 9 oktober 2001, waren ruim 4,5 miljoen gewone aandelen met een nominale waarde van 0,05 euro aangemeld. In totaal houdt Multihouse daardoor ongeveer 45,8 procent van het totale bij derden geplaatste aandelenkapitaal van KSI.
 
De grootaandeelhouders, goed voor een meederheidsbelang van 53,4 procent, hadden eerder al gekozen voor een aandelenruil met de Centric KSI-holding. Multihouse en KSI worden gefuseerd tot een werkmaatschappij van Centric, die onder de naam Centric KSI gaat opereren.
 
Op 2 juli dit jaar bracht Centric een openbaar bod uit op de aandelen van KSI. Begin augustus werd dit bod verlaagd vanwege de tegenvallende halfjaarcijfers van KSI. Het bedrijf boekte over de eerste zes maanden een verlies van 2,4 miljoen euro. Bovendien belandde KSI met het eigen vermogen in de min. Op 17 oktober krijgt Centric KSI een nieuwe notering op de Euronext Amsterdam.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-15T00:00:00.000Z Redactie Computable