WOB gaat in hoger beroep tegen Exact

Het accountantskantoor WOB uit Den Haag heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak in de rechtszaak die het bedrijf tegen softwarelevarancier Exact aanspande.

WOB werd deze zomer door de rechter in het gelijk gesteld wat betreft de slechte kwaliteit van het softwarepakket Time & Billing. Het uren-registratiepakket was volgens WOB instabiel en deed niet wat het beloofde. Dat bevestigde de rechter, maar hij respecteerde de leveringsvoorwaarden van Exact. Die sluiten aansprakelijkheid voor gevolgschade uit. De vrijwaring vervalt pas als er sprake is van opzet of grove schuld.
 
Het accountantskantoor meent echter dat de leveringsvoorwaarden niet gelden omdat zij ze nooit ondertekend heeft. Door een toevalligheid stuurde WOB het voucher uit het softwarepakket met de voorwaarden niet op naar de leverancier. Exact heeft daar verder nooit naar gevraagd.
 
Verder meent WOB dat er wel degelijk sprake is van grove schuld. "Je mag verwachten dat een pakket dat anderhalf jaar na de introductie geleverd wordt, geen kinderziekten meer bevat", aldus directeur Peter Baars.
In derde instantie meent WOB dat er sprake is van schending van de goede trouw als een partij die wel verzekerd is tegen aansprakelijkheid, toch een beroep doet op 'kleine lettertjes' als er iets mis gaat.
 
WOB eiste bij de eerste rechtszaak al 375.000 gulden wegens geleden schade. De zaak dient binnen zes maanden bij de rechtbank in Den Haag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.