Managed hosting door True

Oeso somber over economisch vooruitzicht

 

De Oeso, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, ziet de directe economische vooruitzichten somber in.

Volgens voorlopige ramingen waarop het persbureau Reuters de hand heeft weten te leggen, komende aangesloten industrielanden volgend jaar gemiddeld uit op 1,2 procent groei. In juni hield de Oeso het nog op 2,8 procent. De Japanse economie gaat zelfs krimpen.
 
De Europese Unie zal het volgens de ramingen nog het beste doen met een groei van 1,5 procent, tegen een raming van 2,7 procent vier maanden geleden. De verwachting dat de VS snel zou herstellen is inmiddels opgegeven. De 3,1 procent van juni wordt nu verlaagd naar 1,3 procent. Japan blijft evenals in juni ver achter. Toen voorzagen de Parijse rekenaars nog een groei van 1,1 procent, nu een krimp van 0,8 procent. In de jaren negentig heeft Japan al eerder te maken gehad met een krimpende economie.
 
De Oeso liet gisteren weten dat het nog om voorlopige cijfers gaat die tussen nu en 20 november, als de Economic Outlook wordt gepresenteerd, nog kunnen veranderen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/148792). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×