Oeso somber over economisch vooruitzicht

De Oeso, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, ziet de directe economische vooruitzichten somber in.

Volgens voorlopige ramingen waarop het persbureau Reuters de hand heeft weten te leggen, komende aangesloten industrielanden volgend jaar gemiddeld uit op 1,2 procent groei. In juni hield de Oeso het nog op 2,8 procent. De Japanse economie gaat zelfs krimpen.
 
De Europese Unie zal het volgens de ramingen nog het beste doen met een groei van 1,5 procent, tegen een raming van 2,7 procent vier maanden geleden. De verwachting dat de VS snel zou herstellen is inmiddels opgegeven. De 3,1 procent van juni wordt nu verlaagd naar 1,3 procent. Japan blijft evenals in juni ver achter. Toen voorzagen de Parijse rekenaars nog een groei van 1,1 procent, nu een krimp van 0,8 procent. In de jaren negentig heeft Japan al eerder te maken gehad met een krimpende economie.
 
De Oeso liet gisteren weten dat het nog om voorlopige cijfers gaat die tussen nu en 20 november, als de Economic Outlook wordt gepresenteerd, nog kunnen veranderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-19T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.