KPN verkoopt een tiende deel KPNQwest

Met als doel het terugbrengen van de torenhoge schuld van 22 miljard euro, verkoopt KPN een tiende van zijn belang in de joint venture KPNQwest.

De transactie levert het Nederlandse telecomconcern ongeveer honderd miljoen euro op. Tegelijkertijd kan KPN, door de nieuwe eigendomsverhoudingen binnen KPNQwest - KPN verkoopt zijn aandeel aan partner Qwest en wordt daarmee minderheidsaandeelhouder - nog eens 430 miljoen euro afschrijven. In totaal kan KPN zijn schuldenbalans dus met 530 miljoen euro opschonen.
 
De kans is groot dat KPN op de niet al te lange termijn ook zijn resterende belang van 40 procent in KPNQwest van de hand zal doen. In het begeleidende persbericht wordt hier alvast een voorschot op genomen door de verklaring dat het concern niet langer prioriteit hecht aan activiteiten die samenhangen met zakelijke internetdienstverlening en automatiseringen. Partner Qwest kan al vanaf maart volgend jaar de resterende 40 procent van KPN al binnenslepen, maar de telco wil daar alleen over denken als er spraken is van 'een goede prijs'. Eerder dit jaar stelde KPN als antwoord op zijn penibele schuldenpositie, een deel van zijn niet-kernactiviteiten af te zullen stoten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-22T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.