Managed hosting door True

KPN stuurt duizenden werknemers naar huis

 

KPN ontslaat 4800 werknemers, ruim 10 procent van zijn totale personeelsbestand. Het ontslag hing al een tijdje in de lucht.

De forse inkrimping, een van de omvangrijkste in de Nederlandse bedrijfsgeschiedenis, is volgens het telecomconcern nodig om ingrijpend op de kosten te kunnen besparen. KPN torst zoals bekend nog steeds een omvangrijke schuldenlast van om en nabij de 22 miljard euro met zich mee.
De aankondiging over de aanstaande ontslagen komt niet als een donderslag bij heldere hemel. Eind vorig jaar maakte KPN al bekend dat het 6800 banen zou schrappen. En in het voorjaar werd dit aantal nog eens opgeschroefd naar achtduizend. Hoewel ook tijdens deze mededelingen gedwongen ontslagen nooit werden uitgesloten, zal dit voor KPN het belangrijkste struikelblok vormen in de onderhandelingen met de vakbonden.
Voorlopig wachten de vakbonden nog af hoe KPN de ingrijpende ontslagronde denkt te regisseren en of er voor het (gedwongen) afvloeiende personeel een sociaal plan komt. In ieder geval is wel duidelijk dat de opvolger van de 'sociale' Paul Smits, Ad Scheepbouwer, zijn eerste daad als saneerder heeft gesteld.
Oorspronkelijk zouden de eerder aangekondigde achtduizend banen over een periode van drie jaar worden geschrapt, waarmee vanaf 2003 een jaarlijkse bezuiniging behaald zou kunnen worden van 700 miljoen euro. Maar het ziet er nu naar uit dat de nieuwe topman Scheepbouwer haast heeft en eerder fors wil ingrijpen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/148816). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×