Bonden woest over ontslagplannen KPN

De vier vakbonden bij KPN hebben gisteren met 'ongeloof en verbijstering' gereageerd op het besluit om bijna vijfduizend mensen te ontslaan.

De bonden (Abvakabo, Bond van Telecompersoneel, CFO en CMHF) vinden het op voorhand noodzakelijk dat KPN eerst het massaontslag met argumenten onderbouwt. Zolang KPN geen overtuigende argumenten kan aanvoeren voor het saneringsplan, is dat voor de bonden 'onbespreekbaar'.
Mocht op basis van argumenten blijken dat ontslagen onontkoombaar zijn, dan zal de pijn evenwichtig over alle lagen van het personeelsbestand moeten worden verdeeld (van hoog tot laag), aldus de bonden gisteren in een gezamenlijke stellingname.
KPN heeft de bonden volgens hen wel eerder deelgenoot gemaakt van de ernstige situatie, maar dat de Raad van Bestuur tot dit massa-ontslag wil overgaan komt voor de bonden volgens hen als een donderslag bij heldere hemel. Maandag praat KPN met de bonden, onder meer over een sociaal plan.
Een opmerkelijk laconieke reactie kwam gisteren van de gemeente Den Haag. Die liet weten de ontslagen te betreuren, maar voor de mensen die op straat komen te staan goede vooruitzichten te zien. De arbeidsmarkt in Den Haag is nog altijd zwaar overspannen, aldus de gemeente, zodat de meeste mensen binnen korte tijd weer ander werk zullen hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-26T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.