Kabinetonline presenteert Virtuele Ordening

Het kabinet moet veel meer gebruik maken van de mogelijkheden die het internet biedt. Het voorkomt veel heen en weer geschuif van papier en kan in de sociale zekerheid werkzoekenden en uitkeringsinstanties veel tijd besparen.

Dat is de strekking van de Eerste Nota Virtuele Ordening die het Kabinetonline maandag presenteert aan staatssecretaris Rick van der Ploeg van Cultuur.
 
Kabinetonline is een initiatief van Infodrome en heeft tot doel ideeën en visie te ontwikkelen over de overheid in het informatietijdperk. Het afgelopen jaar is hierover via een speciale internetsite volop debat gevoerd.
 
Krijger, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het digitale kabinet en in het dagelijks leven hoofd Politiek Bestuur van het CDA, pleit onder meer voor meer digitale toepassingen bij de uitvoering van het project Structuur Uitwerking Werk en Inkomen. Hij wil digitaal inschrijven als werkzoekende mogelijk maken, via internet een uitkering aanvragen en digitaal raadplegen van een Nationale Vacaturebank die wordt opgezet door sociale partners en overheid.
 
Ook de overheid kan veel meer doen door digitaal door te verwijzen naar een reïntegratiebedrijf die de werkloze weer aan de slag moet helpen en een digitale klantmanager die op een met e-learning vergelijkbare systematiek de werkzoekende begeleidt van begin tot eind.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-24T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.