KPN in gesprek met BT over samenwerking

KPN is in gesprek met British Telecom over het gezamenlijk opzetten en exploiteren van een umts-netwerk voor derde generatie mobiele telefonie.

De eerste berichten over de onderhandelingen tussen BT en KPN Mobile verschenen in het Engelstalige zakenblad Sunday Business. Volgens dit blad zouden de gesprekken over de samenwerking in een vergevorderd stadium zijn. KPN heeft de onderhandelingen met British Telecom bevestigd, maar voegt er aan toe dat het met meerdere partijen praat over het opzetten van een 3G-infrastructuur.
 
Er is KPN met zijn schuldenlast van rond de 22 miljard euro veel aan gelegen om - liefst kapitaalkrachtige - partners te vinden bij het exploiteren van de peperdure umts-licenties. Tijdens de diverse veilingen waaraan KPN deelnam heeft het telecomconcern voor het binnenhalen van de licenties meer dan zeven miljard euro op tafel moeten leggen. Afhankelijk van de vorm van samenwerking met BT, kunnen de investeringen in een netwerk 20 tot 40 procent aan besparingen opleveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-30T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.