'Aanslag op internet reëel gevaar'

Meer dan de helft van de bezoekers van het eBusiness Event ziet terroristische aanslagen op internet in de toekomst als een reëel gevaar.

Twintig procent acht de kans zelfs zeer groot dat belangrijke infrastructuren en systemen worden platgelegd en bestanden en bankgegevens worden gewist. Volgens de aanwezige bezoekers, die werden ondervraagd door het Nipo, bleek verder bijna driekwart van de ondervraagden het eens met de stelling dat internet voor hun bedrijf onmisbaar is om te overleven. Slechts 12 procent gelooft dat niet. Als redenen voor de huidige crisis onder de internetbedrijven worden vooral slecht management en te hoge uitgaven en investeringen als oorzaken aangewezen. Slechts 4 procent is van mening dat de algehele recessie in de wereldeconomie de reden is van het ineenstorten van de dotcom-business. Ongeveer 16 procent van de ondervraagden ziet de tegenvallende potentie van de internetmarkt aan de vraagzijde als belangrijkste oorzaak.
 
Ruim de helft van de bezoekers ziet de toekomst van e-commerce bij traditionele retailbedrijven liggen. Op dit moment geniet het gebruik de creditcard voor privé-aankopen via het internet de ruime voorkeur; vier op de tien ondervraagden kiest voor de card, gevolgd door de overschrijving via bank/giro (19 procent). Bezoekers van de eBusiness Event, dat woensdag en gisteren werd gehouden in de Utrechtse Jaarbeurs, bleken hiermee toeschietelijker dan de gemiddelde online-shopper.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-02T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.