Wijers toetst ontslagen KPN voor vakbonden

Oud-minister en voorzitter van The Boston Consulting Group, Hans Wijers, gaat voor de vakbonden onderzoeken of het massa-ontslag bij KPN wel echt nodig is.

Een team van BCG is gisteren begonnen en zal uiterlijk volgende week vrijdag zijn mening neerleggen in een notitie. De bonden willen van Wijers horen of het gedwongen vertrek van 4800 mensen wel echt nodig is om het voortbestaan van KPN veilig te stellen. KPN heeft zich bereid verklaard alle benodigde informatie aan Wijers te verstrekken. Afgesproken is dat gedurende de toetsing door alle partijen een radiostilte in acht wordt genomen.
 
Volgens de bonden is het met hun stap duidelijk dat zij zich nog altijd niet neerleggen bij het aangekondigde ontslag. Wel gaan de bonden een nieuw sociaal plan opstellen. Het huidige plan, waarvan herplaatsing binnen KPN een van de onderdelen is, is volgens de bonden niet toegesneden op de huidige situatie.
 
De bonden zetten in op een 'optimale bemiddeling' binnen en vooral buiten KPN. Het idee van een task-force van het kabinet past hier volgens de bonden goed in. Verder moeten gedwongen ontslagen zoveel mogelijk worden beperkt door het stimuleren van vrijwillig vertrek, onder meer via een goede ouderenregeling. Als er toch gedwongen ontslagen vallen en mensen in de WW belanden, moet KPN volgens de bonden een 'redelijke' aanvulling op de uitkering garanderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.