KPN in eindfase met introductie i-mode

De Europese introductie van mobiele internetdiensten, vergelijkbaar met i-mode van het Japanse NTT Docomo, staat voor de deur.

Dit heeft KPN vandaag bekendgemaakt. Docomo heeft met KPN Mobile overeenstemming bereikt over de licentie voor de belangrijkste technologieën die nodig zijn voor de mobiele diensten. Over eenzelfde overeenkomst wordt op dit moment onderhandeld met KPN's mobiele dochter in Duitsland, E-Plus. Daarnaast verkeren volgens KPN de onderhandelingen met meer dan honderd contentproviders in een afrondend stadium.
 
KPN heeft in Japan speciaal ontworpen 'dual browser'-toestellen besteld. Deze worden op dit moment getest in samenhang met de voor i-mode geschikt gemaakte platforms in Nederland en Duitsland. De i-mode diensten zullen in eerste instantie worden aangeboden via 'conventionele' gprs mobiele netwerken en in de toekomst via de derde generatie umts mobiele netwerken. Docomo is nauw bij de Europese introductie betrokken, als leverancier van de technische kennis en van de mobiele telefoons die i-mode compatibel zijn.
 
KPN Mobile en E-Plus starten vanaf begin volgend jaar met gebruikerstesten. In het voorjaar van 2002 zal vervolgens de commerciële introductie van op i-mode gebaseerde diensten plaatsvinden. KPN Orange is van plan de diensten ongeveer twee maanden daarna te gaan leveren. Abonnees kunnen met de nieuwe mobiele diensten gebruik maken van internetdiensten in zowel binnen- als buitenland, waaronder online bankieren en het reserveren van kaartjes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.