KPN en Docomo staken internet joint venture

KPN maakt snelle vorderingen met de introductie van i-mode, maar het beëindigt daarbij de joint venture met de geestelijk vader ervan: het Japanse NTT Docomo.

KPN gaat de diensten nu zelf onder licentie op de markt brengen en hoopt begin volgend jaar de eerste toepassingen te kunnen introduceren. KPN en Docomo hadden in januari een joint venture opgericht die de internetdiensten voor mobiele telefonie zou moeten aanbieden. Docomo zou 25 procent van deze nieuwe onderneming in handen krijgen. KPN en het Japanse bedrijf zouden respectievelijk vijftig en negentig miljoen euro in de onderneming steken.
 
NTT Docomo heeft tot nu toe nog weinig plezier aan zijn investeringen in KPN beleefd. In mei kochten de Japanners een 15 procent belang in KPN Mobile voor een bedrag van vier miljard euro. Deze waarde heeft Docomo bij de presentatie van zijn halfjaarcijfers met driekwart moeten verminderen. De afwaardering vormde een van de redenen waarom de nettowinst van het Japanse telecomconcern met 52 procent terugviel naar 0,96 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.