Voormalig hoogleraar Looijen krijgt it-prijs

Voormalig hoogleraar Maarten Looijen heeft de Van Wijngaarden-penning gekregen voor zijn 'enorme bijdrage' aan de professionalisering van het ict-beheer.

De prijs is in 1988 ingesteld door het NGI, met ruim vierduizend leden de grootste Nederlandse beroepsvereniging voor ict-professionals, en is onder meer uitgereikt aan Eckart Wintzen en Ton Risseeuw.
 
Maarten Looijen nam dit voorjaar afscheid als hoogleraar Informatiestrategie en Beheer van Informatiesystemen aan de TU Delft. Looijen begon ooit als stuurman op de Holland-Amerika Lijn en ging halverwege de jaren zestig wiskunde studeren. Uiteindelijk belandde hij bij de Wiskundige Dienst van de TH Delft, waar hij in 1978 toetrad tot de directie. Begin jaren tachtig werd hij directeur van het Duyverman (toen nog Defensie) Computer Centrum (DCC) in Maasland, waar hij het beheer en de exploitatie van automatiseringsmiddelen tot zijn beroep maakte. Hij promoveerde op dit onderwerp in 1988. In 1990 kreeg hij een leerstoel Beheer bij de TU-Delft. Beheer werd wetenschappelijk onderbouwd en ingericht met gebruik van praktische kennis en ervaring. Volgens het NGI is ict-beheer mede door Maarten Looijen als vak onderkend en erkend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-09T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.