Emmen heeft beste digitale trapveld

De gemeente Emmen heeft gisteren tijdens de uitreiking van de Digitaal Trapveld Trofee 2001 de eerste prijs gewonnen in de categorie Beste Trapveld.

De prijs bestaat uit een cheque voor het trapveld ter waarde van tienduizend gulden. De trofee is bedoeld voor de digitale trapvelden in de dertig grootste steden van Nederland. De digitale trapvelend zijn een initiatief van ict-minister Rogier van Boxtel. Hij wil op een laagdrempelige manier, via dorpshuizen, wijkcentra en dergelijke, alle burgers kennis laten maken met ict. Met name voor die groepen die om sociaal maatschappelijke en sociaal economische redenen geen kennis kunnen nemen van de mogelijkheden.
 
Het initiatief is aangeslagen. Mede dankzij de subsidiemogelijkheden zijn er nu 126 digitale trapvelden door heel Nederland, zo blijkt uit een inventarisatie die is gemaakt voor de conferentie. Dat is veel meer dan verwacht. Van Boxtel stelde gisteren nog eens drie keer een kwart miljoen beschikbaar voor de drie steden die het meest gedaan hebben aan de verbreding van digitale trapvelden in hun stad. Welke dat zijn, wordt binnenkort bekend gemaakt. Ook Cura�ao, met een delegatie aanwezig op de conferentie, krijgt een bijdrage van 250 duizend gulden om een digitaal trapveld op te zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-09T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.