Officiële klacht NGN tegen Microsoft

De Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN) heeft officieel een klacht ingediend bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) tegen Microsoft.

Door een aantal wijzigingen in het licentieprogramma van Microsoft worden de kosten voor het gebruik van nieuwe versies van haar software voor veel gebruikers circa twee maal zo hoog, zo heeft de NGN berekend. De gebruikersgroep beschouwt de prijsverhogingen als een vorm van misbruik van de economische machtspositie van Microsoft.
 
De NGN heeft circa vierduizend leden in Nederland en vertegenwoordigt daarmee in Nederland driekwart miljoen eindgebruikers, die vrijwel allen dagelijks Microsoft-producten gebruiken. De hogere prijzen zullen tot een kostentoename leiden voor het bedrijfsleven en voor non-profit organisaties van naar schatting vele honderden miljoenen guldens. De leden van de NGN en miljoenen andere zakelijke gebruikers wereldwijd van de Microsoft besturingssystemen en applicaties, zullen hierdoor fors gedupeerd worden.
 
De tekst van de klacht inclusief rekenvoorbeelden is te vinden op:http://www.ngn.nl/files/documents/99241691487254/klachtnma.doc

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-09T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.