Ict-opleidingen in moeilijkheden

De vraag naar elektronische opleidingen groeide dit jaar van vier naar naar zo'n acht miljoen gulden. Dat is lang niet niet genoeg om de terugval in ict-opleidingen goed te maken. Dit zegt Ed Botterweg, bestuurslid van de Vereniging voor opleidingsinstituten voor Informatica (VOI).

"De winstval van onze leden is behoorlijk dramatisch. Alle VOI-leden verwachtten dit jaar een opleving. Maar die komt er zeker niet", stelt Ed Botterweg. Sterker nog, de vereniging telt dit jaar vier leden minder. Microteach, SPC, Mind IT en Aspectus gingen dit jaar failliet. De afnemende vraag naar ict-opleidingen stelt de overgebleven instituten voor ingewikkelde problemen. "Het is onduidelijk bezuinigen. Je kunt cursussen niet de volgende dag stopzetten. De buikriem moet aangespannen, we moeten goed op de kosten letten en hopen dat we de winter doorkomen."
 
Het beste is volgens Botterweg de situatie voor de opleiders die hun trainingen in langlopende roosters hebben opgedeeld. Zij zijn minder kwetsbaar dan een instituut dat op projectbasist ict-trainingen verzorgt. "Projecten als het bijscholen van alle twintig systeembeheerders van een bedrijf of het bijscholen van de ict'ers voor een of andere erp-migratie, zijn in de ijskast gezet."
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de van 23 november 2001.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-22T00:00:00.000Z Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.