Massa-ontslag KPN via sociaal plan beperkt

Nadat vakbonden en directie het op het nippertje eens zijn geworden over een sociaal plan, kan de schade van het massaontslag bij KPN toch beperkt blijven.

Eind vorige week kwamen de beide partijen op de valreep tot een akkoord, waardoor ongeveer tweeduizend oudere KPN'ers via een vrijwillige vertrekregeling het bedrijf kunnen verlaten. Zij krijgen 80 procent van het laatstverdiende salaris mee. Het geld dat hiervoor nodig is wordt opgebracht doordat alle werknemers loon inleveren. De top komt met vijftien procent over de brug en de laagste salarissen stijgen gedurende twee jaar niet.
 
Na de vrijwillige vertrekregeling blijven 2800 medewerkers over die gedwongen worden ontslagen. KPN heeft toegezegd dat voor deze werknemers zoveel mogelijk naar ander werk wordt gezocht. Daartoe heeft het concern afspraken gemaakt met de uitzendketens Randstad en Start.
 
De sanering, waarbij voor 1 januari duidelijk moet zijn welke mensen moeten vertrekken, moet KPN de komende twee jaar 240 miljoen euro opleveren. Dat bedrag komt bovenop de 700 miljoen euro die het telecomconcern vanaf 2003 jaarlijks gaat bezuinigen via eerder aangekondigde saneringsmaatregelen. Toch is KPN daarmee nog lang niet uit de financiële zorgen. Het concern kampt nog steeds met een schuldenlast boven de twintig miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.