Managed hosting door True

Banken verbieden KPN verkoop van vaste net

 

Het bankconsortium dat KPN een kredietfaciliteit van 2,5 miljard euro verstrekte, verbiedt het telecomconcern zijn vaste net in de etalage te zetten.

Daarmee nemen ze KPN een van de grootste troeven uit handen om zijn schuldenlast van 22,5 miljard snel af te kunnen lossen. Maar ook het telecomconcern zelf liet al eerder weten de verkoop van zijn goed renderende vaste net niet te overwegen. Tot de tien leden van het consortium behoren onder meer Rabobank International, ABN Amro, ING en JP Morgan.
 
Het vaste netwerk is voor honderd procent eigendom van KPN en levert het leeuwendeel van de omzet van het telecomconcern op. De banken willen deze inkomstenbron veiligstellen en hebben daar nu het gebruik van de kredietfaciliteit van 2,5 miljard euro aan gekoppeld. Overigens gaat KPN ervan uit de nieuwe kredietfaciliteit niet daadwerkelijk te zullen gebruiken. Volgens de voorwaarden moet de nettoschuld van het telecomconcern voor het einde van 2002 teruggedrongen zijn tot een maximum van twintig miljard euro. Volgens KPN is dit doel door het afstoten van niet-kernactiviteiten haalbaar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/149060). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×