Virusalert blijft gratis dienst

Terwijl tal van ooit gratis diensten op internet zijn verdwenen of betaald geworden, bezweert Dirk J. Hengst dat zijn service kosteloos blijft. Wel ontwikkelt hij een betaald abonnement op Virusalert voor professionele automatiseerders.

Anderhalf jaar geleden is Virusalert (http://www.virusalert.nl) in het leven geroepen. Dat was gedurende de hoogtijdagen van het Iloveyou-virus, waarvan ook Hengst slachtoffer werd. "Er moet toch iemand zijn die zich hiermee bezighoudt en anderen waarschuwt", was zijn logische gedachte. Er was in Nederland evenwel niemand die dat deed. Hij liet het niet bij gedachten alleen, maar belde it-technisch onderlegde studievriend Jeroen Oostendorp. Samen zetten zij een website op, in de vrije uurtjes, met informatie over virussen en allerhande ander schadelijk materiaal.
 
Daarnaast maken ze een nieuwsbrief die de rondte doet op het moment dat een echt gevaarlijk softwareprogrammaatje om zich heen grijpt. "Je moet dat echt beperken tot de gevaarlijkste virussen, anders heeft zo'n e-mail nieuwsbrief geen effect meer. Mensen moeten, zodra ze ons mailtje zien, meteen denken: 'Er is iets ernstigs aan de hand'. In de praktijk gaat er gemiddeld een keer per maand een viruswaarschuwing de deur uit", verklaart Hengst.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de van 30 november 2001.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-29T00:00:00.000Z Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.