HDS gelooft in opslagconsolidatie

De golfslag in de opslagmarkt wordt niet alleen veroorzaakt door serverfabrikanten die zich storten op niet-servergebonden opslag.

Ook oudgedienden als Hitachi Data Systems, stammend uit het mainframetijdperk, roeren zich. "Na de trend van serverconsolidatie volgt opslagconsolidatie", stelt Cees Heikamp, manager partners en voorverkoop bij HDS Nederland.
 
"Opslag is nu namelijk versnipperd, met name in de Novell- en NT-wereld. Elk systeem heeft bovendien z'n eigen beheerhulpmiddel en backup-platform. In de wereld van open systemen vindt er nu een consolidatie plaats naar één opslagapparaat om diverse computers te bedienen."
 
"Onze grote opslagsystemen bieden dan ook nas-ondersteuning (network attached storage) en hebben ingebouwde switches (netwerkschakelaars - red.)." Laatstgenoemde hardware-functie verhoogt de doorvoersnelheid naar en van het netwerk.
HDS leunt in grote mate op partners, waaronder andere it-leveranciers. Meest recent sloeg het Sun Microsystems aan de haak als wederverkoper. Die serverfabrikant volgt daarmee het voorbeeld van concurrent Hewlett-Packard, die in 1999 EMC liet vallen ten gunste van de Hitachi-dochter.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de van 30 november 2001.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-29T00:00:00.000Z Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.