Europarlement verbiedt spam en junkmail niet

Geheel tegen de wens van de Europese Commissie heeft het Europees Parlement besloten om geen verbod op spam en junkmail in te stellen. Met 334 stemmen voor, 92 stemmen tegen en 89 onthoudingen besloot het parlement om het aanpakken van deze ergernis voor veel surfers over te laten aan de afzonderlijke lidstaten.

De Europese Commissie had een veel striktere regeling voorgesteld: internetters moeten uitdrukkelijke toestemming geven om per e-mail te worden bestookt met reclame. De Nederlandse Europarlementariër Lousewiese van der Laan maakt zich al jaren sterk voor een verbod op spam. "E-mails trekken zich niets van grenzen aan. Het risico bestaat nu dat Nederlandse bedrijven niet mogen spammen, terwijl hun buitenlandse moederbedrijven dat wel mogen'', stelt ze.
 
Volgens de Europese Commissie kost de spam de particuliere internetter op twee manieren geld: als hij zijn post ophaalt, betaalt hij telefoontikken voor mailtjes die hij helemaal niet wil hebben en daarnaast wordt het internet belast en dus trager door de enorme hoeveelheden reclame die over het net worden verstuurd. Volgens een berekening van de commissie kost spam de Europese internetters jaarlijks tien miljard euro per jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-21T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.