Honderd gemeenten zoeken mensen op internet

Steeds meer gemeenten zoeken personeel via internet. Behalve op de eigen sites heeft inmiddels de honderdste gemeente zich aangemeld op de site http://www.GemeenteBanen.nl.

De meeste gemeenten kampen niet alleen met een tekort aan personeel, maar ook met een steeds sterkere vergrijzing. Het Alkmaarse http://JobsRepublic.com zag daar brood in en lanceerde een jaar geledenhttp://www.GemeenteBanen.nl, die zich als enige banenzoekmachine uitsluitende richt op gemeenteambtenaren. Met de aanmelding van Anna Paulowna telt de site nu honderd deelnemende gemeenten. Medio volgend jaar zal dat aantal zijn verdubbeld, verwacht JobsRepublic.
 
Op dit moment trekt de site maandelijks ongeveer 75 duizend unieke bezoekers, een aantal dat naar verwachting nog dit jaar zal groeien naar 100 duizend. Daarnaast bevat de site een cv-bank met op dit moment bijna 2500 geanonimiseerde, actuele, cv's die door de deelnemende gemeenten gratis kunnen worden geraadpleegd. Een binnenkort te starten wervingscampagne onder banenzoekers moet er voor zorgen, dat deze cv-bank met 7500 cv's wordt uitgebreid tot tenminste tienduizend cv's. GemeenteBanen.nl is inmiddels de grootste Nederlandse wervingssite binnen de sector overheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-21T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.