Uneto introduceert netwerk-keurmerk

De Uneto voert vanaf 1 januari 2002 een keurmerk in voor installateurs en ontwerpers van computer- en communicatienetwerken.

Dit zogeheten 'ICT-Keur' van de Unie van elektrotechnische ondernemers moet garanderen dat de netwerken professioneel en volgens specificaties worden aangelegd. Het ICT-Keur is vandaag gepresenteerd op het symposium 'ICT-infrastructuren en werkplekautomatisering' in Utrecht.
 
Het toetsingsinstituut Cito controleert en bewaakt de toetsingscriteria. De certificatie-audits worden uitgevoerd door Bureau Veritas Quality International BV, Lloyds Register Quality Assurance, Kiwa en Telefication. Het ICT-Keur heeft betrekking op het ontwerpen, aanleggen, beheren en onderhouden van inpandige data- en telecommunicatienetwerken. Vanaf 1 december staat een lijst van gecertificeerde bedrijven op de websitehttp://www.ictkeur.nl.
 
Volgens Uneto investeerden bedrijven en organisaties vorig jaar ruim 33 miljard gulden in ict, waarvan het grootste deel (21,8 miljard) werd besteed aan werkplekautomatisering. De brancheorganisatie verwacht de komende jaren een krachtige groei van investeringen in netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-21T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.