Newconomy en PPN leggen conflict bij

Het juridisch geschil tussen Newconomy en Publishing Partners Nederland (PPN) is uit de wereld.

De internetinvesteerder heeft PPN 1,5 miljoen aandelen geleverd. Daarnaast is een 'minnelijke' schikking overeengekomen voor een totaalbedrag van twee miljoen euro. Hierin is eveneens een vordering opgenomen van Newconomy op Jacob Pieterman. Het beslag dat PPN op een zevental participaties van Newconomy had gelegd, wordt opgeheven.
 
PPN eiste van Newconomy de betaling van het restantbedrag voor de overname van internetaanbieder Wish. Newconomy kocht in maart 2002 een belang van 49 procent in Wish. Daarvoor had het al 7,5 procent van het internetbedrijf in handen. PPN verkreeg tevens een optie om het resterende 43,5 procents belang aan Newconomy te verkopen, hetgeen het bedrijf op 26 juli ook daadwerkelijk deed. De betaling van dit belang zou in fases plaatsvinden, maar Newconomy kampte gaandeweg met een kastekort en was daardoor niet meer in staat direct met het gewenste bedrag over de brug te komen. Beide partijen spraken daarom een aangepaste betalingsregeling af, maar deze werd door Newconomy in eerste instantie als nietig beschouwd.
 
Onlangs verkocht internetinvesteerder Newconomy zijn belangen in Wish aan de Nederlandse tak van isp Tiscali. Dit maakte de weg vrij voor een regeling met PPN. Ruim vier maanden na de vordering bij de Amsterdamse rechtbank heeft Newconomy zijn juridisch geschil met PPN kunnen bijleggen. Omdat Newconomy al een voorziening had genomen voor de schikking, zal het effect op het resultaat beperkt zijn: een half miljoen euro. Dit verlies komt ten laste van het resultaat in het vierde kwartaal.
 
De directie van Newconomy, Peter Kuipers en Cees van Steijn, toonde zich opgelucht over de overeenkomst: "Vanzelfsprekend zijn wij zeer tevreden dat het geschil met PPN niet langer als het zwaard van Damocles boven Newconomy hangt."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.