MMO2 spreekt vertrek uit Nederland tegen

Het Britse moederconcern van het mobiele telecombedrijf Telfort, mmO2, ontkent dat het overweegt uit Nederland te vertrekken.

Dit blijkt uit berichten in Het Financieele Dagblad. Eerder deze week plaatste topman Peter Erskine in een interview met de Britse krant The Observer vraagtekens bij zowel de toekomst van Telfort als van de Duitse dochter Viag Interkom. Erskine verklaarde onder meer dat "het niet zo is dat de huidige situatie per definitie zo blijft zoals die is. Als wij onze targets niet halen en deze bedrijven geen prestaties leveren die in lijn zijn met onze verwachtingen, dan zullen we niet aarzelen om actie te ondernemen of ze te verkopen". Met zijn uitspraken reageert Erskine op de kritiek die sommige analisten onlangs uitten op de financiële prestaties van Telfort en Viag.
 
Begin deze maand werd bekend dat Telfort samen met KPN Mobile in Nederland van plan is een umts-netwerk uit te rollen. De samenwerking kan voor zowel KPN Mobile als Telfort flinke besparingen opleveren, onder meer doordat bestaande gsm-locaties hergebruikt kunnen worden, en past binnen de eerdere toestemming van de toezichthouders dat de mobiele aanbieders de handen ineen mogen slaan bij het uitrollen van umts-netwerken. Het is de vijf - KPN, Ben, Libertel, Telfort en Dutchtone - echter niet toegestaan gezamenlijk één netwerk te bouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.