Asml stopt productie van Micrascan V

Asml gaat zich volledig concentreren op de ontwikkeling en productie van de Twinscan. Dat is het ets-systeem dat geschikt is voor het bakken van de nieuwe generatie 300 mm wafers.

Als gevolg van de focus op de Twinscan, stopt de chipmachine-fabrikant uit Veldhoven met de verkoop en ontwikkeling van de Micrascan V, die het via de overname van de Silicon Valley Group (SVG) in de schoot geworpen kreeg. Asml gaat geleidelijk de productie van de Twinscan, evenals een aantal onderzoek- en ontwikkelingsprogramma's, uitbreiden van Nederland naar de Verenigde Staten.
 
Volgens Asml-topman Doug Dunn "is de beslissing genomen in nauw overleg met de afnemers. We verwachten daardoor de Twinscan AT:1100 begin 2002 te kunnen leveren. Het is erg belangrijk voor ons dat we het talent en de technologisch kennis binnen Asml volledig richten op één platform, en dat is de industriestandaard Twinscan".
 
Met chipmachines zoals de 300 millimeter Twinscan kunnen chipfabrikanten met een hogere productiviteit en tegen lagere kosten chips produceren. Asml beweert met zijn 300 millimeter 'wafers' zijn belangrijkste concurrenten, Nikon en Canon, voor te zijn. Volgens Asml zijn de 300 millimeter-machines die de Japanners maken niet zo snel en zo precies. De nieuw 'wafer'-technologie biedt volgens deskundigen bovendien een 'gegarandeerd' verkoopsucces, omdat over drie tot vier jaar - volgens onder andere Gartner Dataquest - de helft van de chipmachines uit 300 millimeter zal bestaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.