Nederland ICT pleit voor ict-raad

Branchevereniging Nederland ICT heeft er moeite mee haar maatschappelijke rol te formuleren. De branche verliest het overzicht door de grote variatie in problemen waarvoor ict geacht wordt dé oplossing te zijn. Een 'strategische ict raad' moet helpen bij het afwegen van de vele verschillende belangen.

Welke rol en verantwoordelijkheid heeft de ict-branche voor de samenleving in de komende decennia? Om die vraag te beantwoorden bracht de branchevereniging Nederland ICT afgelopen donderdag in de jaarbeurs in Utrecht zo'n honderd vertegenwoordigers bij elkaar. Naast een handvol vertegenwoordigers van ministeries en adviesbureaus waren er hoofdzakelijk ict-bedrijven om een middag na te denken over hun rol en verantwoordelijkheid.
 
Er moeten dringend prioriteiten gesteld en acties ondernomen worden, anders raakt Nederland achterop bij de buurlanden, stelt de vereniging in het programmaboekje. Dit bevat, niet toevallig, ook de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen. "De discussie moet ons helpen standpunten in te nemen voor de komende verkiezingsstrijd," verduidelijkt Fenit-directeur Bernd Tasselaar na afloop.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de van 30 november 2001.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-29T00:00:00.000Z Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.