Interim-topman LCI stapt na twee weken op

Amper twee weken na zijn aanstelling, is interim-topman Willem Nijboer al weer opgestapt bij het in moeilijkheden verkerende LCI Technology.

LCI, dat eerder deze maand surseance van betaling heeft aangevraagd, heeft Lex van Drooge aangesteld als interimbestuurder. Drooge, die al in dienst was bij de Bossche automatiseerder als directeur Investor Relations, is voorlopig aangewezen als de nieuwe roerganger door de twee bewindvoerders die per 13 november bij LCI zijn aangesteld. Op die datum is het uitstel van betaling aangevraagd.
Nijboer, afkomstig van de Bank of America, is nog niet geheel uit beeld verdwenen. Hij blijft bij LCI beschikbaar voor de onderhandelingen met de banken en als adviseur voor het management. LCI wil vooralsnog geen toelichting gegeven op het terugtreden van Nijboer als interimtopman. Zodra de ontwikkelingen daar aanleiding toe geven, zullen het management en de bewindvoerders met nadere mededelingen komen, aldus een eerdere verklaring.
De voormalig topman van LCI, Sam Asseer, die zich na zijn aftreden eerder deze maand zou gaan bezighouden met de ontwikkeling van de Smartpen, heeft inmiddels al zijn functies bij LCI neergelegd. Eind oktober werd duidelijk dat de automatiseerder in financiële problemen was geraakt door 'grootschalige fraude' bij zijn Oostenrijkse dochteronderneming CCW. De dochter noteerde een gat in de begroting van dertig miljoen gulden. Volgens het Brabants Dagblad stond de wijze waarop Asseer leiding gaf bij LCI bekend als 'management by terror', zoals een ex-personeelslid het omschreef: "Sam Asseer weet zo te handelen dat de problemen in Oostenrijk ontstaan, maar wel door hem zijn veroorzaakt".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.