Philips schrapt 300 banen bij onderzoek

Philips gaat snijden in de research. In 2003 moeten er driehonderd banen zijn geschrapt bij Philips Research, 10 procent van het personeelsbestand. De onderzoeksactiviteiten zijn verspreid over laboratoria in verschillende landen, maar in Eindhoven bevindt zich het grootste onderzoekslaboratorium. Daar werken 1700 mensen.

Eindhoven zal volgens een bekendmaking van Philips gisteren de dans niet ontspringen, maar het is wel de enige vestiging waar in elk geval geen gedwongen ontslagen zullen vallen. Voor de overige vestigingen in onder meer Frankrijk, Italië, de VS en China geldt die garantie niet.
 
Philips Research krijgt eenderde van het budget van 340 miljoen euro direct van het moederbedrijf. Dat is voor onderzoek op de lange termijn. Tweederde van het budget komt echter van de productdivisies en die hebben door de tegenvallende resultaten minder geld te besteden.
 
Philips benadrukte dat het onderzoek voor de lange termijn niet zal worden aangetast. FNV Bondgenoten noemt de bezuinigingen 'zorgwekkend', omdat innovatie de pijler is waar Philips op steunt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-30T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.