Getronics draagt belang Getexo over aan Exel

Getronics heeft zijn belang van 50 procent in Getexo overgedragen aan Exel. Daarmee wordt Exel, dat de andere helft van de aandelen al bezat, volledig eigenaar van Getexo. Hoewel er geen bedragen zijn genoemd, levert de verkoop volgens Getronics een 'kleine boekwinst' op, die verder overigens geen invloed zal hebben op de operationele resultaten.

Het verkopen van het belang in Getexo past in de strategie van Getronics om uit de hardware te stappen en zich te concentreren op software en de daarbij horende dienstverlening. Daar zijn de marges volgens Getronics groter. Getexo verleent zogenoemde logistieke preparatiedienstverlening. Het bedrijf heeft ongeveer veertig mensen in vaste dienst en is gevestigd in Hoofddorp.
 
Exel is met een omzet van ruim 6,6 miljard dollar één van de grootste organisaties ter wereld op het gebied van transport en logistiek. Het levert diensten voor logistieke ketens op het gebied van gezondheidszorg, hi-tech, automotive, chemie, elektronica en retail. Exel telt wereldwijd meer dan 55 duizend medewerkers in 120 landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-30T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.