Philips sluit Portugese adapterfabriek

Philips stopt met de productie van batterijen en adapters in zijn fabriek in het Portugese Ovar.

Philips Power Solutions, dat deel uitmaakt van de kwakkelende divisie Componenten en Consumentenelektronica, zal de productie vanuit Portugal overhevelen naar een gemeenschappelijke onderneming met het Belgische Punch International. Deze krijgt een belang van 51 procent in het nieuwe bedrijf. De adapterproductie gaat zich waarschijnlijk concentreren in de fabriek van Punch International in Slowakije.
 
Zoals bekend is Philips concernbreed bezig met het doorvoeren van bezuinigingen. Eerder dit jaar maakte het elektronicaconcern al bekend dat het 10 procent van zijn wereldwijde personeelsbestand wil schrappen. Onlangs maakte Philips bekend te gaan snijden in zijn researchstaf. In 2003 vervallen driehonderd banen bij Philips Research, 10 procent van de medewerkers. De onderzoeksactiviteiten zijn verspreid over laboratoria in verschillende landen, maar in Eindhoven bevindt zich het grootste onderzoekslaboratorium. Daar werken 1700 mensen.
 
Enkele weken geleden maakte Philips bekend dat bij Philips Semiconductors in Nijmegen tweehonderd banen verdwijnen, waarbij gedwongen ontslagen niet worden uitgesloten.
Na de sanering blijven er in Nijmegen 4600 arbeidsplaatsen over. Bij de andere halfgeleider-fabrieken in Stadskanaal en Eindhoven verdwijnen 175 arbeidsplaatsen, het merendeel in Stadskanaal. Eind volgend jaar moet het totale personeelsbestand van Philips Semiconductors Nederland op 5800 staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.