Aino zet mes in personeelsbestand

Automatiseerder Aino schrapt 16 procent van zijn zevenhonderd vaste medewerkers.

Een en ander betekent dat er voor april 2002 honderd medewerkers bij het it-bedrijf op straat komen te staan. Aino gaat al enige tijd gebukt onder slechte resultaten als gevolg van de terugvallende vraag naar it-producten en -diensten.
 
Over de eerste negen maanden van dit jaar leed het bedrijf een nettoverlies van 2,5 miljoen euro, terwijl dat over de eerste zes maanden nog 980 duizend euro was. Het automatiseringsbedrijf weet de verslechterende resultaten toen aan de seizoenseffecten van de zomermaanden en de sterke krimpende it-markt over het derde kwartaal. Over dezelfde periode vorig jaar boekte Aino nog een winst van 2,3 miljoen euro.
 
Medio dit jaar rekende Aino voor de tweede helft nog op hogere marges en meer opdrachten, omdat het zich volgens eigen zeggen meer was gaan richten op ict-dienstverlening met een hogere toegevoegde waarde. Maar tijdens de publicatie van de derde kwartaalcijfers moest Aino aankondigen dat het werkte aan maatregelen om de bedrijfsresultaten op korte termijn te verbeteren. Het aanstaande ontslag van honderd medewerkers maakt hier onderdeel van uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.