KPN Mobile en CMG in kilometerconsortium

KPN Mobile, CMG, Siemens Nederland en auto-importeur Pon hebben een consortium voor kilometerheffing en mobiliteitsdiensten gevormd.

Het eigenlijke gebruik van de auto wordt volgens de initiatiefnemers steeds belangrijker, nu de overheid op termijn de motorrijtuigenbelasting wil afschaffen ten faveure van de kilometerheffing. Het consortium wil daarom met een systeem komen waarmee deze heffing in de praktijk kan worden gerealiseerd.
 
De groep bedrijven wil op korte termijn met de overheid om de tafel gaan zitten om te praten over een serie experimenten. Tegelijkertijd wil het consortium het initiatief aangrijpen voor de introductie van een reeks mobiliteitsdiensten. Daarbij zou het onder meer gaan omreal time file-informatie en betaaldiensten voor parkeren en het tanken van benzine.
 
Het consortium wil dat het systeem voor de kilometerheffing en de mobiliteitsdiensten gaat draaien op een open platform. Daardoor kunnen zich, in een later stadium, ook andere partijen bij het initiatief aansluiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.