Managed hosting door True

UPC zet punt achter samenwerking Microsoft

 

Kabelconcern UPC stopt met het afnemen van Microsoft-software voor zijn settop-boxen.

Dit meldt het persbureau Reuters op grond van bronnen binnen de ict-sector. UPC heeft de berichten nog niet willen bevestigen. De samenwerking tussen UPC en Microsoft kende vanaf de start nogal wat voetangels en klemmen. Oorspronkelijk zou het softwareconcern al in september 2000 de programmatuur voor de opzetkastjes geleverd moeten hebben, maar Microsoft was daartoe niet in staat.
 
UPC is vervolgens zelf begonnen met een beperkte introductie. Dit leidde tot een aantal van 42 duizend abonnees in het tweede kwartaal van dit jaar. Enkele maanden gelden wist Microsoft alsnog de software te leveren, maar het ziet er dus nu naar uit dat UPC de samenwerking opzegt.
 
De moeizame levering van de settopsoftware betekent voor UPC een domper op zijn tot voor kort ambitieuze doelstelling om voor het einde van dit jaar 250 duizend opzetkastjes geïnstalleerd te hebben. De verspreiding van de settop-boxen, waarmee kabelabonnees van allerlei nieuwe diensten zoals internet envideo on demand gebruik kunnen maken, is voor UPC een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie. Het met schulden belaste bedrijf hoopt hiermee de opbrengst per klant sterk te kunnen opschroeven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/149248). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×