UPC zet punt achter samenwerking Microsoft

Kabelconcern UPC stopt met het afnemen van Microsoft-software voor zijn settop-boxen.

Dit meldt het persbureau Reuters op grond van bronnen binnen de ict-sector. UPC heeft de berichten nog niet willen bevestigen. De samenwerking tussen UPC en Microsoft kende vanaf de start nogal wat voetangels en klemmen. Oorspronkelijk zou het softwareconcern al in september 2000 de programmatuur voor de opzetkastjes geleverd moeten hebben, maar Microsoft was daartoe niet in staat.
 
UPC is vervolgens zelf begonnen met een beperkte introductie. Dit leidde tot een aantal van 42 duizend abonnees in het tweede kwartaal van dit jaar. Enkele maanden gelden wist Microsoft alsnog de software te leveren, maar het ziet er dus nu naar uit dat UPC de samenwerking opzegt.
 
De moeizame levering van de settopsoftware betekent voor UPC een domper op zijn tot voor kort ambitieuze doelstelling om voor het einde van dit jaar 250 duizend opzetkastjes geïnstalleerd te hebben. De verspreiding van de settop-boxen, waarmee kabelabonnees van allerlei nieuwe diensten zoals internet envideo on demand gebruik kunnen maken, is voor UPC een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie. Het met schulden belaste bedrijf hoopt hiermee de opbrengst per klant sterk te kunnen opschroeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.