Groei internetgebruik in Nederland vlakt af

Sinds april dit jaar is de groei van het aantal Nederlandse internetgebruikers teruggevallen naar een half procent.

Dit blijkt uit onderzoek van het Belgische InSites Consulting onder tweeduizend Nederlanders. Tot april van dit jaar steeg de groeicurve van de internetgebruikers nog met 9,5 procent, maar daarna trad het verval in, zodat de totale toename van het aantal Nederlandse internetgebruikers tot het meetpunt van oktober 2001 op 10 procent is blijven steken.
 
In totaal telt Nederland volgens de cijfers van InSites 5,7 miljoen surfers ouder dan vijftien jaar die minimaal één keer per maand op het internet te vinden zijn. Daarmee neemt Nederland een hoge plaats in op de Europese ranglijst, maar blijft het achter de VS en Zweden waar zes op de tien inwoners regelmatig het internet op surfen.
 
Uit het onderzoek komt naar voren dat 17 procent van de Nederlanders het medium internet volledig links laten liggen. Daaronder zijn een opvallend hoog aantal ervaren internetgebruikers. Zij vinden volgens een toelichting van het onderzoeksbureau het internet het minst gebruikersvriendelijk. Voor de wel-internetgebruikers staat het opzoeken van nieuws hoog op het prioriteitenlijstje. Daarna volgt het downloaden van muziek, financieel advies en het plannen en boeken van reizen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.